Τροφοσυλλέκτες


ΤΡΟΦΟΣΥΛΛΕΚΤΕΣ

Αλληλέγγυα δομή αξιοπρέπειας για την τροφή.

Η τροφή είναι δικαίωμα για όλους!

Η κρίση δεν είναι εικόνα στις ειδήσεις, ούτε αριθμοί ή δείκτες σε πίνακες στατιστικής.

Κρίση είναι: 

-η καθημερινότητα που ζούμε μέσα σε συνθήκες γενίκευσης της φτώχειας,
-η αδυναμία που έχουν ολοένα και πιο πολλοί από εμάς να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους σε υγεία, στέγη, τροφή,
-η χαμένη βεβαιότητα ότι δεν θα βρεθούμε στην θέση του άλλου, ότι δεν θα περάσουμε το κατώφλι που οδηγεί από την φτώχεια στην εξαθλίωση που μας επιβάλλουν,
-να χάνουμε το κουράγιο και την αξιοπρέπειά μας, να στεκόμαστε μόνοι και αδύναμοι απέναντι στο κοινωνικό πρόβλημα της περιθωριοποίησης και του αποκλεισμού.

Απάντηση στην κρίση είναι: 

-να οργανώσουμε συλλογικά την αντίσταση και τον αγώνα μας,
-να απορρίψουμε τους ρόλους τόσο του παθητικού θεατή, όσο και του ανήμπορου αναξιοπαθούντα,
-να μην αποδεχόμαστε την ελεημοσύνη και την φιλανθρωπία, να ξεπερνάμε τη διαδικασία της ανάθεσης, να αυτοοργανώνουμε τις κοινωνικές άμυνες απέναντι στις πολιτικές της εξαθλίωσης, ενάντια σ’ όσους τις επιβάλουν και επωφελούνται από αυτές.

Παίρνουμε το ζήτημα της εξασφάλισης της τροφής στα χέρια μας. 

Η πρόσβαση στην τροφή είναι δικαίωμα και όχι προνόμοιο. Όσοι ήδη αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα, και αυτοί που βλέπουμε ότι μπορεί και να είμαστε οι επόμενοι που θα μας αγγίξει, άμεσα ή έμμεσα, το αντιπαραθέτουμε την άμεση δράση μας.

Δημιουργούμε μια αυτοοργανωμένη δομή για να απαντήσουμε στο κοινωνικό πρόβλημα της εξασφάλισης της τροφής, όλοι μαζί, με όρους συμμετοχής και αγώνα, μέσα από την συλλογική δράση.

* Κάθε Δευτέρα στις 18.00 στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πέρασμα (Ζ. Πηγής 95-97 & Ισαύρων) οργανώνουμε την διανομή των τροφίμων, καταγράφουμε τις ανάγκες, κουβεντιάζουμε και σχεδιάζουμε τις επόμενες δράσεις μας.

Mιας και η Συλλογική Κουζίνα της Τετάρτης συμμετέχει στους ”Τροφοσυλλέκτες” σας ενημερώνουμε ότι στις ώρες λειτουργίας της (κάθε Tετάρτη 14:30- 20:00) θα συγκεντρώνονται τρόφιμα (συσκευασμένα μακράς διάρκειας) και είδη ατομικής υγιεινής προκειμένου να βοηθηθεί η λειτουργία της αλληλέγγυας δομής. Επίσης, χρήσιμα είναι και είδη γενικής καθαριότητας αλλά για τα τελευταία θα παρακαλούσαμε να επιλέγετε -στο βαθμό που το επιθυμείτε- πρωτίστως ανάμεσα στα προϊόντα της ΒΙΟΜΕ στα πλαίσια μιας διευρυμένης αλληλεγγύης που υφαίνει δίχτυ ασφαλείας ανάμεσα στους φτωχούς, αξιοπρεπείς, αγωνιζόμενους ανθρώπους.